måndag 10. august 2009

Lureri på Ica Maxi

Då eg skulle handle på Ica Maxi i dag var det avertert med eit stort tikronersmarked. Eg endte opp med ei korg full av stæsj eg strengt tatt ikkje hadde planlagt å kjøpe, men "det er jo så billeg"... Gleda var stor då eg fann tilbudet over: fårepølse til bare 10 kroner pakka! Det plar kosta oppi 40 kroner, så eg tenkte at dette var eit retteleg godt tilbud. 

Men då eg skulle ta eit eksemplar, var pakka vanvittig lettvektig samanlikna med vanleg tyngde... Også i ostedisken fann eg eit tilsvarande døme med lav pris og lite innhald. 
Dei har rett og slett fått med enkelte av  leverandørane på ein "lavpriskampanje" der dei lurar folk til å tru at dei får meir for pengane. 
Sleipt! 

2 kommentarer:

Thomas sa...

Du har nok ikke blitt lurt silje, Gilde leverer kun i en størrelse, og Ostene har stort sett bare 2 størrelser og alle koster langt over 10 kr.

Derimot skulle du nok ha tatt fårepølse, Den hang på plassen hvor salamipølsa hang, og det var den som kostet 10kr, men skulle du ha handlet etter loven, kunne du da ha krevd å få Fårepølsen til 10kr, (og du ville gjort et varp). Det er desverre ikke kundens problem at varene ligger på feil plass til feil pris, og derfor står butikken ansvarlig for å selge varen til den prisplakat den ligger under. Men kan være lurt å ta opp mobilen å knipse bilde så du har bevis. De kan jo prøve å lure seg unna.

Du kan jo tjene masse varer.

PÅ ica maxi er det ofte at de også selger nedpriset varer som er gått ut på dato, Ifølge EU reguleringer er heller ikke dette lov. (Det er ikke lov å selge varer som er gått ut på dato i Norge, derfor alle varer idag har datostempel) (kiwi derimot har "FINNERLØNN" for dem som finner dato. og gjerne dagen før varen går ut.) Denne EU reguleringen er ikke fullstendig innført i Norge, selv om det er ulovelig, vil det gi liten følger, hvis ikke Mattilsynet finner ut at kjøtt som er gått ut på dato blir lagret på frys, (for å bli brukt om igjen som oftest, Det var det som stengte noen menybutikker for noen år tilbake)

Når EU kommer inn i bildet, vil bøter på 50000kr bli gitt hvis de finner Datovare i butikken, ved tilfeldig sjekk av noen varer. Da er jo Kiwi veldig Godt forberedt!

Du kan jo si at du kan ta med deg varen gratis, som sparte deg for bryet ved ¨å evt kontakte MT for en kommentar!
Ingen butikker liker at Mattilsynet kommer på en grundig sjekk.

Husk prisen der varen står eller laveste pris er den som gjelder!
som student kan du få mye ekstra hvis du er litt opservant!

frøken Silje sa...

takk for reklamen ;)