måndag 2. juli 2007

Bursdag i Jesu fotspor

28. juni blei eg 20 aar! wow. paa dagen budde vi i ein kibbutz soer for genesaretsjoen, drog til kapernaum, der Jesus budde og gjorde mange av miraklene i NT. Deretter var vi på Saligprisningens Berg, der Jesus holdt Bergprekenen. På bildet er vi på veg ned til Genesaretsjøen.

paa ettermiddagen var vi i eit badeland, der vi kunne bade i genesaretsjoen. vanvittig stilig aa tenke paa at Jesus var her for 2000 aar siden, alt blir saa konkret naar man ser landskap, steder og ruiner foran seg.

om kvelden aat vi middag paa kibbutzen, verdens torreste hamburger og pommes frites... plutselig blei lyset slaatt av, og inn kom ein mann baerande paa ei lita kake med 20 lys paa, mens alle sang bursdagssangen. det var skikkelig koslig!
deretter vart eg heist i veret 20 gonger av fire menn, mens eg sat paa en stol. det var ei oppleving...

fekk blomsterbukett, pengar og doedehavsprodukt av familien, og seinere eit kort og eit suvenirsmykke av reiseleiarane.
ogsaa mange koslig helsingar fraa venner paa facebook og p mobilen, tusen takk alle sammen! har ikkje hatt anledning til aa svare nokon dessverre.

no er vi paa ein kibbutz utafor jerusalem. vi kom i gaar, var innom oljeberget og saag paa gamledelen av byen derfra. idag var vi innom fødselskirken i betlehem, og besoekte kristne palestinere. seinere var vi innom yad vashem, holocaust-museumet. vi hadde daarlig tid, men det var sykt sterkt aa sjaa historiene til overlevende bilder og film av det som skjedde...

imorgon skal vi inn i jerusalem, stikkord blir tempelplassen gamlebyen, og shopping.
sjoelv om dette er ein familietur , med smaatt og stort, er tempoet ofte raskere enn vi skulle oenske. lurer faelt paa korleis ein vanlilg guidet tur fortoner seg... men vi koser oss, tar livet med ro og bader mye ;)

men no maa eg stikke og ete middag... gla i daake alle !

1 kommentar:

Ingalill sa...

Så digg bursdag du hadde da=)
Litt sent, men grattis med overstått!